Nog altijd hebben veel jongeren in de gemeente Hardenberg geen of onvoldoende kans op een toekomst met perspectief. De redenen hiervoor zijn veelal zeer verschillend, maar meestal betreft het problemen waar de jongere zelf niet om heeft gevraagd, laat staan dat hij of zij er iets aan kan veranderen.

shutterstock_179773268

Anna woont met haar alleenstaande moeder en 3 broertjes in een huurwoning in Dedemsvaart. Ze is 16 jaar en gek van dieren. Omdat ze thuis geen huisdieren heeft, is ze bijna elke dag te vinden bij de kinderboerderij om de hoek. Ze heeft als droom dierenartsassistente te worden en weet dat dé opleiding hiervoor in Zwolle wordt gegeven. Maar elke dag naar Zwolle op en neer met de bus …… kansloos! Haar moeder heeft helaas niet het geld voor een busabonnement.

De stichting Vecht voor Jeugd vindt dit onacceptabel en wil hierin verandering aanbrengen door in dit geval Anna, maar ook andere jongeren in soortgelijke situaties financieel en/of materieel te ondersteunen educatief gebied.

De ouders van de 11-jarige David zijn gescheiden. Hij woont samen met zijn vader die helaas is afgekeurd en geen werk meer heeft. David’s passie is voetballen en dat doet hij waar en wanneer hij ook maar kan. Hij is lid van SV Gramsbergen en vindt het geweldig om elke week met zijn teamgenoten voor de winst te gaan. Totdat zijn voetbalschoenen versleten zijn en blijkt dat er geen geld is voor een paar nieuwe wondersloffen.

De stichting Vecht voor Jeugd vindt dit onacceptabel en wil hierin verandering aanbrengen door in dit geval David, maar ook andere jongeren in soortgelijke situaties financieel en/of materieel te ondersteunen op sportief gebied.

Karin is 13 jaar en geldt al vele jaren als een viooltalent. Ze moet uiteraard eerst haar middelbare school afmaken, maar ze is inmiddels al gescout door het conservatorium. Haar toekomst lijkt te zijn bepaald, maar door het overlijden van haar vader en de financiële gevolgen die dit met zich meebrengt, kan de gehuurde viool niet meer betaald worden. Karin’s droom om de beste violiste van de wereld te worden dreigt in duigen te vallen.

De stichting Vecht voor Jeugd vindt dit onacceptabel en wil hierin verandering aanbrengen door in dit geval Karin, maar ook andere jongeren in soortgelijke situaties financieel en/of materieel te ondersteunen op cultureel gebied.